Logo
pic4.jpg
Forţa revitalizantă a germenilor este cunoscută de la începuturile omenirii. Efectele benefice asupra organismului sunt cunoscute de umanitate de mult, civilizaţiile antice îl apreciau enorm. În China antică, de acum 5000 ani, au fost realizate primele menţionări despre germeni ca plante medicinale. Poate datorită acestui fapt ele se găsesc zilnic pe masa popoarelor asiatice .

În ce constă secretul germenilor?

Conţin esenţa plantei mature, de aceea sunt foarte bogaţi în  minerale, vitamine şi enzime. Cercetătorii au demonstrat că vitalitatea provine din seminţe, acolo sunt  ”ascunse” toate elementele nutritive de care au nevoie plantele. Aceste vitamine, minerale, enzime, hormoni, uleiuri volatile sunt denumite elemente vitale.

Germenii sunt alimente vii, sursă superioară de vitaminele A, B-complex, C, D, E, G, H, K, U şi de minerale.  Se regăsesc în ele calciu, magneziu, fosfor, potasiu, natriu, siliciu, seleniu, iod, toate naturale, adică cel mai uşor de asimilat pentru organism. Chiar şi consumul unei  cantităţi  foarte mici de germeni, zilnic, ar  fi de valoare nutritională mare.

Ştiaţi că toţi cei nouă aminoacizi esenţiali se regăsesc în majoritatea germenilor?  În plus, în unele seminţe  într-o proporţie ideală, perfectă pentru noi. 

Deoarece în majoritatea locurilor nu putem cumpăra alimente proaspete de producţie bio, acest drum destul de simplu către o alimentaţie sănătoasă merită să îl cunoaştem.

Consumul

În primul rând, germenii trebuie consumaţi cruzi, deoarece aşa ne ajută cel mai mult organismul, aşa au valoare nutriţională mare.

Putem să îi punem pe sandvişuri, putem orna cu ei mâncărurile gătite, îi putem pune în salate, sucuri de fructe, turmixuri şi creme. Au gust foarte plăcut, germenii de ridiche şi cel al cepei au gust foarte accentuat al legumei mature, astfel legumele pot fi înlocuite cu uşurinţă pe sandvişuri.

Consumul cantităţii de germeni trebuie să fie progresiv, treptat. Dacă consumăm pentru prima dată sau dacă încercăm un nou tip de germeni pentru prima dată, să consumăm numai o lingură de germeni. După aceea putem creşte treptat cantitatea dorită pentru consum.

Deoarece este un compus concentrat, un singur germen are mai multă substanţă activă decât planta matură (de 1000-1500 ori mai mare). Asta înseamnă că, de exemplu, substanţa din germenii de ceapă e  mult mai concentrată decât cea a plantei mature.

Tocmai de aceea pot vindeca aceste plante mărunte atât de eficient. Un bol de salată pe zi nu poate echivala 5 grame de germeni din punct de vedere al eficienţei.

Vitalitatea este numai în ceea ce este viu.  Vitalitatea din germeni este imediat preluată de organism. Dacă populaţia de pe Pământ ar consuma alimente vii, s-ar uşura, ar fi mai curată. Dacă oamenii sunt curaţi fizic, le este mai limpede spiritul şi gândirea lucidă.

Cum se pot recunoaşte germenii proaspeţi şi de calitate bună? Sunt buni chiar si după două-trei săptămăni. Sunt proaspeţi, crocanţi, au luciu şi sunt plini de viaţă. Ţin mult  mai mult de o săptămână, dar dacă nu consumăm din cutie, nu au loc să crească şi se încurcă, de aceea volumul lor poate să scadă.

Menţinerea sănătăţii e cea mai bună investiţie! Mulţi încearcă să facă ceva numai după ce s-au îmbolnăvit. Să nu aşteptăm până atunci! Să începem de acum să consumăm germeni.